E-Ticaret Site Hataları

Learn Digital Marketing from an Expert!

Training Packages

E-commerce is very easy with E-adam!

Let's Call You

E-Ticaret Site Hataları

E-adam

E-adam 4 Aralık 2019

E-Ticaret Site Hataları

E-ticaret şirketleri için en önemli konulardan biri de şüphesiz SEO (Search Engine Optimization), Türkçe adıyla arama motoru optimizasyonudur. SEO çalışmaları Google arama motoru tarafında e-ticaret sitelerine oldukça büyük avantaj sağlar. Bir E-Ticaret sitesi için SEO çalışması yapıyorsanız ilk işiniz temel nitelikleri göz önünde bulundurarak belirli hatalardan kaçınmak olmalıdır. İşte bu hatalardan bazıları:

Kötü Ve Kopya Ürün Açıklamaları

E-ticaret sitelerinin en çok sorun yaşadıkları alanlardan biri de ürün açıklamaları. Kaliteli, özgün ve kullanıcı deneyimine yönelik hazırlanmayan ürün açıklamaları, sitelerin SEO performansını düşürür.

Arama Sonuçlarıyla Uyumsuz Ürün Başlığı Kullanma

Ürün isimlerinizi kullanırken, tüketicilerin arayabileceği tarzda başlıklar seçmekte fayda var. Ürünün tam adı, ürün kodu ya da model numarası gibi detaylar kullanmanız SEO açısından sorun yaşatabilir.

Düşük Performans Gösteren İçerik Sayfalarının Fazlalığı

Sitenizde yer alan ek içeriklerin ekstra arama motoru trafiği sunması sonuç almak için çaba gösterilen en önemli stratejilerden birisidir. Güçlü bir içerik pazarlama stratejisi uygulayarak sitenizin sahip olduğu arama motoru trafiğini uzun vadede olabildiğince yükseltebilirsiniz.

#### Ürün Sayfalarını Anahtar Kelimelere Boğmak

Çok aranan anahtar kelimelere odaklanarak, ürün açıklamalarında da devamlı olarak bu anahtar kelimeleri kullanmanız SEO performansınızı olumsuz etkileyecek. Sadece anahtar kelimelere odaklanmak ve sadece Google'a yönelik bir içerik hazırlamak sitenize zarar verir.

E-Ticaret sitelerinde genellikle epey fazla ürün olmaktadır. Bu nedenle sitede yer alan linkleri kullanarak belirli bir sayfaya ulaşabilmek her zaman mümkün olmamaktadır. Bu durum kullanıcıların sitede gezinme deneyimlerini etkileyecek olsa bile aynı zamanda PageRank değerinin sayfalar arası akışını güçleştirecek bir durumdur. PageRank değerinin sayfalar arası akışında sorun yaşandığında ise arama motorlarında iyi bir sıralamaya sahip olmasını istediğiniz sayfalar otorite sorunu yaşayabilecektir.

Görsel Alt Metinlerini Kullanmamak

Site içinde kullandığınız ürün görsellerinde alt metin kullanmamak da SEO performansınızı kötü etkileyecektir. Ürünle ilgili kısa bir açıklama metnini görsel açıklamalarında da kullanmanız gerekiyor.